{ "title": "Bulgurlu Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/bulgurlu-sulu-kofte.jpg", "date": "20.01.2024 09:56:48", "author": "Bukra", "article": [ { "article": "
Bulgurlu sulu köfte, bulgur ve et il hazırlanılan sulu bir yemektir. Oldukça lezzetli olan bu yemek ile sevdiklerinize güzel bir akşam yemeği hazırlayabilir ve onların yüzünü gülümsetebilirsiniz. Bilhassa çocukların çok hoşuna giden bulgurlu sulu köfte vitamin, lif ve mineral bakımından da oldukça zengindir.

Bulgurlu Sulu Köfte Malzemeleri
Bulgurlu Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle Kıymayı derin bir yoğurma kabına alalım ve içerisine tuz, yumurta ve baharatları serpiştirip karıştıralım. Ardından bulguru sıcak su ile yıkayalım ve kıymanın yanına ilave edelim. Soğanı rende ile harcın içerisine rendeleyelim ve salçayı da ekleyip harcı parmaklarımız ile güzel bir şekilde yoğuralım. Bulgurlu harca son olarak ince kıyım yapılmış maydanozu ilave edip tekrar yoğuralım ve sıkı bir kıvam elde edelim.

Bir tane fırın veya çay tepsisi alalım ve her tarafına un serpiştirelim. Unladığımız tepsinin üzerine harçtan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp dizelim. Sonrasında ise kopartıp attığımız parçaları avucumuzun içerisine alalım ve yuvarlayalım. Bu aşamada yuvarlama işleminin daha kolay olması için avucumuzu arada bir ıslatalım. Bütün parçaları yuvarladıktan sonra köftelerin pişeceği tencerenin içerisine yağ ilavesi yapıp eritelim. Eritilmiş yağın içerisin bir yemek kaşığı salça ekleyip kavuralım ve ardından sıcak su ilavesi yapıp kaynamaya bırakalım. Kaynamakta olan tencerenin içerisine limon suyunu, sarımsak rendesini ve köfteleri azar, azar ilave edelim ve tencerenin kapağı açık kalacak şekilde 10 dakika kadar yemeğimizi pişirelim. Görselliği bozulmamış bulgurlu sulu köfte yemeğimizi sıcak olarak sunum tabaklarımıza alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }