{ "title": "Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Dagilmayan-Sulu-Kofte-Tarifi-65.jpg", "date": "20.01.2024 16:32:43", "author": "kübra kiper", "article": [ { "article": "
Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi; Öncelikle bir köftenin dağılmaması için, köfte harcının iyi yoğrulması gerekir. Tüm karışım içerisindeki maddeler birbiriyle iyice özdeşmelidir. Köfte harcını yoğururken, kuru olarak yoğurulmamalıdır. Bir miktar su yardımı ile yoğrulmalı, su ihtiyaca göre azar azar ilave edilmelidir. Böylece harç birbirine daha iyi tutulur. Köfte harcı yapılırken içerisine yumurta ilave edilmesi köfte harcının daha bütün olmasını ve birbirini tutmasını sağlar. Köfte harcının içine, toz haline getirilmiş ekmek kırıntısı ilave etmek de köftenin dağılmasını önler. Ekmeğin özellikle bayat ekmek olarak kullanılması daha iyi olur. Ekmek yerine karışımı özleştirmek için, karışımın içine un koymak da aynı şekilde dağılmasını önleyecektir. Bu şekilde et harca tutunacak ve dağılma önlenecektir. Köfte yaparken dikkat edilecek bir diğer önemli nokta da şudur; köfte yoğrulduktan sonra, en az bir saat buzdolabında dinlendirilmelidir.

Dağılmayan Sulu Köfte Tarifi Malzemeleri
Dağılmayan Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle pirinçler kaynak sudayarım saat bekletilir. Bir taraftan da sebzeler küp-küp doğranarak hazır edilir. Daha sonra da köfte harcı yukarıda bahsedilen dağılmaması için gerekli şartlara uyarak yapılmaya başlanır. Bir kaba kıymayı, pirinci, yumurtayı, ince ince kıyılmış soğanları, maydanozu, tuzu, karabiberi ve azar azar un ve suyu kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Köfte harcımız kıvama geldikten sora küçük misketler boyutunda yuvarlıyoruz. Yuvarlama işlemini yaparken kolaylık olsun diye elimizi ıslamayı unutmuyoruz. Yuvarlanması tamamlanan köftelerin üzerine un serpmek köftelerin birbirine yapışmasına engel olacaktır. Gelelim pişirme işlemine; Tencereye yağı koyup ısınmasını bekledikten sonra salçayı ilave ederek kavuruyoruz. Ardından suyu ilave edip kaynamasını bekledikten sonra ilk önce köfteleri daha sonra doğranmış sebzeleri ekleyerek yemeğin pişmesini bekliyoruz. Yaklaşık yarım saat sonra yemeğimiz hazır olacaktır.

" } ] }