{ "title": "Etli Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/etli-sulu-kofte.jpg", "date": "20.01.2024 09:04:55", "author": "Tanya", "article": [ { "article": "
Etli Sulu Köfte, genel olarak herkesin severek yediği ve beğenisini toplayan bir köfte türüdür. Harika lezzetinin yanı sıra besleyici özelliği ile de akşam yemeklerinizde ve davet sofralarınızda yer vererek sevdikleriniz ve konuklarınız için mükemmel bir şölen hazırlayabilirsiniz.

Etli Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeleri
Etli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Etli sulu köfte hazırlamaya öncelikle karıştırma kabımıza yarım kg kıymayı ekleyerek başlayalım. Ardından kıymanın üzerine 2 su bardağı köftelik ince bulguru, kabukları soyularak incecik kıyılmış 1 adet kuru soğan, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz ilave ederek köftelik harcımızı iyice yoğuralım. İyice yoğrularak yumuşayan köfte harcımızdan fındık büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra avuç içimizi hafifçe ıslatarak yuvarlamaya başlayalım. Köftelik harcın tamamını aynı şekilde yuvarlayarak hafifçe un serpiştirilmiş bir tepsinin içine yerleştirelim.

Daha sonra uygun bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek ocağa koyalım ve yağ eridikten sonra kalan 1 adet kuru soğanı incecik doğrayarak tencereye ilave ederek kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyerek kavurmaya devam edelim. Ardından salçaların üzerine sıcak su ilave ederek suyun kaynamasını bekleyelim. Su kaynadıktan sonra üzerine hazırladığımız köfteleri ekleyerek karıştıralım ve köfteleri pişmeye bırakalım. Köfteler pişerken suyunu çekmişse üzerine sıcak su ilave ederek suyunu ayarlayalım ve tuzunu kontrol ederek pişen köfteleri ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }