{ "title": "Etsiz Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Etsiz-Sulu-Kofte-48.jpg", "date": "20.01.2024 18:27:09", "author": "Tolga Yaşar", "article": [ { "article": "Etsiz sulu köfte, halk arasında yalancı sulu köfte olarak bilinir. Kullanacağımız malzemelerin taze, organik ve mevsimlik olması lezzet açısından oldukça önemlidir.

Etsiz sulu köfte için malzemeler
Etsiz sulu köfte nasıl yapılır?

Kaynatmış olduğumuz 1,5 bardak sıcak su ile ince bulguru derin bir kapta ıslatırız. Sonra kabın üzerini kapatıp bulgurun suyu çekmesini bekleriz. Soğanları rende ya da rondo yardımı ile ezeriz. Islatmış olduğumuz bulgurun soğumasını bekleriz. Daha sonra soğan, yumurta, tuz, salça, karabiber, kimyon, sarımsak, köfte baharatı ve unu ilave ettikten sonra iyice yoğururuz. Yoğurma işleminden sonra köfte hamurunu fındık büyüklüğünde yuvarlak yaparız. Bu işlemi yaparken elimizi ayrı bir kaba koyduğumuz su ile hafif ıslatıp köfte hamurunu yuvarlarsak hamurun elimize yapışmamasını sağlarız. Bu yapmış olduğumuz misket büyüklüğündeki köfteleri geniş yaygın bir tabağa koyarız böylece birbirine yapışmasını da engellemiş oluruz. Sonra buzdolabına koyup soğuyup içini çekmesini bekleriz.

Tencereye 1-2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da 1 yemek kaşığı tereyağı koyup eritiriz. Yağ seçimi yemeğin lezzeti açısından önemlidir yağ oranını da iyi ayarlamak gerekir. Daha sonra tenceredeki yağa 1 yemek kaşığı kuru nane ekleyip kavururuz. 5 su bardağı su, yarım limon suyu ve yeterince tuz ekleyip kaynattıktan sonra hazırlamış olduğumuz misket büyüklüğündeki köfteleri buzdolabından çıkarıp azar azar tencereye ilave ederiz. Kısık ateşte 8 ila 10 dakika arasında pişiririz. Pişirme süresi oldukça önemlidir çünkü çok fazla pişirirsek köfteler hamurlaşır ve hoş olmaz. Etsiz sulu köfte servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }