{ "title": "Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Garniturlu-Sulu-Kofte-Tarifi-37.jpg", "date": "20.01.2024 17:34:47", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi, sulu köfte her yaştan herkesin en çok severek yediği yemek çeşitlerinden birisidir. Özellikle kıyma ile hazırlanan sulu köfte tarifi içerisine ilave edilen garnitür ile besin değeri oldukça yüksek ve doyurucu bir yemektir. Her evde mutlaka haftada en az bir defa garnitürlü sulu köfte tarifi pişirilmektedir. Ayrıca yapılışı oldukça kolay olan garnitürlü sulu köfte lezzeti ile de en çok tercih edilen baş tacı olan yemektir. Sulu köfte yaparken kullanılan malzemeler protein, nişasta, karbonhidrat, A vitamini ve mineraller açısından oldukça faydalıdır. Evinize çağırdığınız özel konuklarınıza ya da ramazan ayında oruç tutanlar için en sağlıklı olan yemek çeşitlerinden birisi de sulu köfte tarifidir. İster garnitürlü isterseniz sade küçük köftelerle de pişirebilirsiniz. Eğer sizde garnitürlü sulu köfte tarifinin lezzetini merak ediyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce garnitürü hazırlamak için küçük bir tencereye patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayarak ilave edelim. Ardından bezelyeyi ekleyip bir miktar su koyduktan sonra haşlaması için ocağın üzerine alalım. Haşlanan garnitürü suyunu süzdükten sonra bir kenara alalım. Geniş bir yoğurma kabının içerisine kıymayı, rendelenmiş bir adet kuru soğanı, kırmızı pul biberi, karabiberi, yumurtayı, göz kararı tuzu ve yarım ekmek içini ilave ettikten sonra iyice yoğuralım. Geniş bir tepsinin içerisine biraz un serpelim ve hazırladığımız kıymalı harçtan küçük köfteler hazırlayalım. Bütün köfteler hazır olduktan sonra unu köftelere sallayarak bulayalım. Daha sonra sulu köfteyi pişireceğimiz tencerenin içine sıvı yağı ilave edelim ve diğer kuru soğanı yemeklik olacak şekilde ince doğrayıp ekledikten sonra kavuralım. Üzerine domates salçasını ekleyip kokusu çıkıncaya kadar birkaç dakika kavurmaya devam edelim. Kaynamış sıcak suyunu ekledikten sonra hazırladığımız küçük köfteleri ve önceden haşlanan garnitürü ekleyip pişmesi için tencerenin kapağını kapatalım. Arada bir köftelerin pişip pişmediğini kontrol edelim. Garnitürlü sulu köfte tarifi piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }