{ "title": "Havuçlu Patatesli Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Havuclu-Patatesli-Sulu-Kofte-31.jpg", "date": "19.01.2024 08:32:58", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Havuçlu Patatesli Sulu Köfte, Havuçlu ve patatesli sulu köfteyi yapmaya başlamadan önce köfteleri hazırlayıp unlu tepside harmanlayarak dinlendirmeniz köftelerin birbirine yapışmasını engelleyerek kolay pişmesini sağlar. Bu nedenle köfteler erkenden hazırlanıp dinlendirilir. Daha sonra patates ve havuçları mutlaka salçalı sosunda kavurun. Böylelikle suyun içinde çözünürlüğü artar ve daha çabuk pişer. Ayrıca besin değerini de çok fazla kaybetmemiş olur. Aynı zamanda besin değerini ve yemeğin asıl lezzetini katan kuru soğanı da sıvı yağda çok fazla yakmadan kavurmak yemeğin lezzetini daha çok arttıracaktır.

Havuçlu Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Köfteler için
Sulu Harcı için
Havuçlu Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle yemeği hazırlarken köftelerden başlayın. Geniş bir kabın içine köftelik ince bulguru dökerek biraz sıcak su ile ıslatın ve ağzını kapatarak dinlenmeye bırakın. Daha sonra üzerine kıymayı ve yumurtayı kırarak iyice yoğurun. Daha sonra içine yemeklik küçük küçük soğanları rendeleyin. Son olarak baharatlarını da ekleyerek harmanlayın. Daha sonra küçük küçük misketler hazırlayarak unladığınız tepsinin içine atın ve sulu köftenin harcını hazırlayana kadar dinlendirin. Böylelikle köfteler kendini toparlayacaktır.

Daha sonra geniş bir tencere içine sıvı yağı dökerek ocağın üzerine alın. Daha sonra soğanı küp-küp yemeklik doğrayarak kavurun daha sonra patates ve havuçları iyice yıkayıp soyduktan sonra küçük küçük ve küp şeklinde doğrayın. Böylelikle havuçlar ve patatesler daha çabuk pişecektir. Daha sonra pembeleşen soğanların içine havuç ve patatesleri de ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra kavrulan harcın içine domates salçası ve biber salçasını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra sıcak suyu ekleyerek kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan suyun içine köfteleri de ekleyerek kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra baharatları içine ekleyerek köfteler pişene kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra ilk sıcağı gittikten sonra dinlenen sulu köfteleri servis kasesine alarak üzerine tereyağı gezdirip servis edin.

" } ] }