{ "title": "İnce Bulgurlu Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Ince-Bulgurlu-Sulu-Kofte-24.jpg", "date": "21.01.2024 15:38:48", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
İnce Bulgurlu Sulu Köfte, Doyurucu özelliğine sahip olan bir yemek çeşididir. Bunun yanında demir, çinko ve protein bakımından zengin bir yemek türüdür. Bu yemeği evde kolay bir şekilde hazırlayıp servis edebilirsiniz. Yapımı çok basit ve fazla zaman almayan bir yemektir.

İnce Bulgurlu Sulu Köfte Malzemeleri
İnce Bulgurlu Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Yoğurma aşaması; Kıyma ile bulguru birbirine karıştırınız. Tuz, yumurta ve baharatları içine ilave ederek yoğurmaya başlayınız. 15 ila 20 dakika arası kadar yoğurma işlemine devam ediniz. Yoğurma işleminiz bittikten sonra misket taneleri kadar küçücük parçalar kopararak yuvarlayınız. Bu aşamayı yaparken elinizi hafif bir şekilde ıslatırsanız ki daha kolay bir şekilde yuvarlayabilesiniz. Yuvarladığınız tanelerin birbirine yapışmasın diye bir tepsiyi unlayınız. Unladığınız tepsinizin içerisine yuvarladığınız taneleri diziniz.

Pişirme aşaması; Elinize bir tencere alarak içerisine salça, yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları içerisine koyunuz. Malzeme koyduğunuz tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Ocağınızın altını yakınız. Kavrulana kadar bekleyiniz. Kavrulduktan sonra üstüne aldığı kadar su ilave ediniz. Suyu ekledikten sonra kaynamasını bekleyiniz. Su kaynadığı zaman hazırladığınız köfteleri suyun içerisine atınız ve tencerenin kapağını kapatınız. Kapattıktan sonra 15 veya 20 dakika bekledikten sonra tencerenin kapağını açarak kaynayıp kaynamadığına bakınız. Kaynamış ise son olarak tadını kontrol ederek tuz ayarını yapınız. Daha sonra tencerenizi ocaktan indiriniz. Evet ince bulgurlu köfte hazır hale gelmiştir. Soğumadan sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }