{ "title": "İzmir Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Izmir-Sulu-Kofte-37.jpg", "date": "19.01.2024 07:12:58", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "İzmir sulu köfte kesinlikle herkesin beğenebileceği türden bir lezzet olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir çeşit sulu köfte olmasına rağmen pek çok sulu köfte tarifine nazaran daha etli bir yapıya sahip olması bakımından köfteyi yoğun bir et tadı ile tüketmek isteyenler için ideal bir seçim olduğunu söyleyebiliriz. İçerisinde köfte, domates, patates ve biber olması bu tarifi daha lezzetli bir hale getiren parçalar olarak karşımıza çıkmakla birlikte zengin bir tabak hazırlamak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

İzmir Sulu Köfte Malzemeleri

Köfte için
Diğer Malzemeleri
Kızartmak için
İzmir Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak İzmir sulu köfte için köfte harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için bayat ekmekten hazırladığımız ufalanmış ekmek içini ve soğanı sırayla rondodan geçiriyoruz. Bu karışıma yumurta, incecik doğranmış maydanoz, kıyma ve baharatları ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz bu köfte harcından parmak büyüklüğünde parçalar kopararak tıpkı parmak gibi ince uzun parçalar hazırlıyoruz ve dinlenmeleri için bir kenara kaldırıyoruz.

Köfteler dinlenirken patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Bir tava içerisine kızartma için sıvı yağ ekleyip patatesleri ve ardından köfteleri biraz kızartıyoruz. İyice pişirmemeniz köftelerin ve patateslerin ağır olmaması bakımından daha iyi olacaktır. Daha sonra bir tepsi içerisine bir patates bir köfte dizerek tepsimizi hazırlıyoruz. İçine kızartma yağından bir kepçe alarak patates ve köftelerin üzerine eşit bir şekilde yağ döküyoruz. Daha sonra 3 adet domatesi rendeleyerek patates ve köftelerin üzerine döküyoruz. Tuz ve kekiği de serpiştirdikten sonra yaklaşık 10 dakika kadar fırında pişiriyoruz.

İzmir sulu köfte için patates ve köfteleri pişmesi için fırında bıraktığımızda kalan bir adet domatesi dilimliyoruz ve yeşil biberleri de keserek içini temizliyoruz. Fırından çıkardığımız tepside malzemelerin arasına biber ve domatesleri de ara ara yerleştiriyoruz. Tepsiyi fırına tekrar atmadan önce tepsinin kenarından bir çay bardağı sıcak suyu tepsiye döküyoruz ve yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen köfteleri servis tabağına alarak ılık bir şekilde servis ediyoruz.
" } ] }