{ "title": "Kıymalı Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Kiymali-Sulu-Kofte-24.jpg", "date": "19.01.2024 06:25:01", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Kıymalı sulu köfte, özellikle çocukları olan anneler için kurtarıcı bir sulu yemektir. Bazı yörelerde nohutlu ya da ekşili köfte olarak da yapılıyor. Sizlerle klasik anne usulü sulu köfte tarifini paylaşmak istiyorum. İstifade edeceğinize eminim. Şimdiden kolay gelsin.

Kıymalı sulu köfte için gerekli malzemeler
Kıymalı Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Kullanılacak malzemelerin içinde belirtmedim ama bol sebzeli severler için arzu ederseniz 1 adet havuç ve 1 avuç kadar bezelye de kullanabilirsiniz. Tarife başlamadan önce pirinçleri ılık suda 20 dakika kadar bekletin. Bu arada patates ve eğer kullanılacak diğer sebzeler mevcut ise onları da küp-küp doğrayıp hazır hale getirin. İlk önce köfteyi yoğurmaya başlayın. Geniş bir kapta kıymayı, doğranmış soğanları, pirinci, tuzu, karabiberi ve maydanozu iyice karıştırıp 15 dakikadan az olmayacak şekilde yoğurun.

Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra köfteleri misket büyüklüğünde olacak şekilde top top bezeleyin. Bu işlemi yaparken elinizi hafif hafif yağlarsanız ya da ıslarsanız köfteleri daha rahat yuvarlayabilirsiniz. Önceden un serptiğiniz tepsiye koyun arada tepsiyi hafif sallayın böylece yapışmayacaktır. Köfteleri yuvarlama işlemi bitince pişirme işlemine geçin. Tencerede yağı ve patatesleri kısık ateşte soteleyin, Ardından salçayı ilave edin kavrulunca su bardağı sıcak suyu tencereye dökün. Su bir taşım kaynadıktan sonra köfteleri (Eğer kullanacaksanız önce havucu ve taze bezelyeyi atın ve biraz yumuşayınca köfteyi ekleyin. Bezelye konserve ise onu da kapatmaya yakın atın.) ekleyip yemeğin pişmesini bekleyin. Köftelerin dağılmaması için kısık ateşte kaynatın. Piştiğine emin olunca kıymalı sulu köfteyi limon ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }