Oktay Usta sulu köfte, gündüz kuşağının vazgeçilmez yemek tarifleri veren ünlü Oktay Usta'nın lezzetli yemeklerinden biridir. Her gün katı yemek yiyenler içim Oktay Usta sulu köfte farklı bir tat ve lezzet olacaktır. Oktay Usta sulu köftenin lezzeti besin değeri kalori değeri çok yüksek, doğurucu bir sulu yemektedir. Bol sebzeli olduğundan çocukları özellikle yemesi çok önemlidir. Bütün annelerin denemesi için Oktay Usta sulu köftenin tarifini sizinle paylaşayım.
Oktay Usta Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeleri
150 gram kıyma
1 çay bardağı kırık pirinç
6 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Oktay Usta Sulu Köfte Nasıl Yapılır?
Derin bir karıştırma kabın içine kıymayı, küçük küçük doğranmış kuru soğanı, kırık pirinci, tuz karabiber ve maydanozu ekleyip sulu köftenin hamurunu yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 15 dakika kadar yoğurmamız yeterli olacaktır. Sulu köfte hamurunun yoğurma işlemi bittikten sonra kıyma harcını küçük misketler şeklinde parçalar koparıp yuvarlamaya başlayın. Köfteleri yuvarlama işlemi sırasında elinizin yapışmaması için arada elinizi ıslatın. Yuvarlamış olduğumuz köftelerin yapışmasını önlemek için azcık un serpiştirin. Köfteleri hazırladıktan sonra sıra geldi pişirmeye. Derin bir tencereye yağı, salçayı ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Salça hafif kavrulduktan sonra 6 su bardağı soğuk su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Tencerede su kaynadıktan sonra sırasıyla ilk olarak köfteyi hemen ardında patatesleri, havucu son olarak da bezelyeyi ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakın. Oktay usta sulu köfteyi 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.