{ "title": "Pirinçli Kıymalı Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Pirincli-Kiymali-Sulu-Kofte-55.jpg", "date": "21.01.2024 10:39:55", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Pirinçli Kıymalı Sulu Köfte, Akşama acaba ne pişirsem diye düşünmeyin. Hemen mutfağa gidin ve dolaptaki malzemeler ile ne yapacağınıza karar verin. Bütün kadınların aslında yemeğe elleri yatkındır. En büyük problem elde olan malzemeler ile acaba ne hazırlayabilir. Oysaki hemen hemen her evde bulunan malzemeler ile değişik değişik yemekler ortaya çıkarabilmek mümkündür. Bu tariflerden biri de Pirinçli Kıymalı Sulu Köfte tarifidir. İçeriğinin zengin olması, proteini kalsiyum ve vitamin açısından zengin olması nedeni ile özellikle altı aylık bebekler içinde ideal bir yemektir. Hem akşam sevdiklerinize hazırlayacağınız sıcak bir yemek hem de evde bulunan bebeğinizin mamasını hazırlayacağınız doyurucu bir lezzettir.

Pirinçli Kıymalı Sulu Köfte Malzemeleri
Pirinçli Kıymalı Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Pirinçli kıymalı sulu köftenin yapımına geçmeden önce pirinçler ayıklanır ve daha sonra yıkanarak sıcak suyun içinde yaklaşık olarak yarım saat bekletilir. Daha sonra kıyma geniş bir kaba alınır ve daha sonra soğanların kabuklarını soyup robottan geçirin ve suyunu sıktıktan sonra kıymanın içine atın. Daha sonra haşlanmış olan pirinçler içine atılıp yoğrulur. Daha sonra maydanozları yıkayıp saplarını kesip atın ve ince ince doğrayarak kıymanın içine atın. Daha sonra tuzu ve baharatlarını ayarlayıp atın. Bebeklere yedirecek olursanız baharat ölçülerine dikkat edin veya hiç atmayın. Daha sonra köfte kıvamına gelen kıymalı harcı yoğurarak küçük küçük yuvarlayıp unladığınız bir tepsinin içine atın. Köfteler pişmediği için birbirine yapışabilir bu nedenle tepsiyi hafif sallayın. Daha sonra yemeği pişirmek için geniş bir tencereye sıvı yağını dökerek ocağın üzerine alın ve ocağın altını yakın. Daha sonra içine salçayı atın ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra bir miktar sıcak suyu su ısıtıcısı ile kaynattıktan sonra salçanın üzerine dökün ve bu arada hızlı hızlı karıştırın. Salça kıvam alması için. Daha sonra yavaş yavaş köfteleri içine atarak pişirmeye başlayın. Ardından patatesin kabuklarını soyduktan sonra küp-küp küçük doğrayarak köfteli suyun içine atın ve karıştırmaya devam edin. Daha sonra tuzunu ve baharatını ekleyerek tencerenin kapağını yemek kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak kapatın. Yaklaşık olarak 20 dakika içinde yemek pişecektir. İlk sıcağı gittikten sonra sıcak olarak servis edin.

" } ] }