{ "title": "Pirinçli Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/pirincli-sulu-kofte.jpg", "date": "21.01.2024 22:23:28", "author": "Şendur", "article": [ { "article": "
Pirinçli sulu köfte, et, pirinç ve baharatlardan meydana gelen köfte ile hazırlanılan sulu bir yemektir. Bazı illerde çorba olarak tüketilen pirinçli sulu köfte İç Anadolu'da ana yemek olarak kullanılmaktadır. Yapısı gereği sulu bir yemek olduğu için sindirimi de kolaydır ve kişilere şişkinlik hissi vermez.

Pirinçli Sulu Köfte Malzemeleri
Pirinçli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Yemeğimizin yapımına öncelikle tencerenin içerisine yağ alarak başlıyoruz. Yağın üzerine küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri ekleyip sıcak su ilavesi yapıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Patatesler suyun içerisinde pişerken bizde bu arada köftelerin yapım aşamasına geçelim. Derin bir kap alalım ve içerisine soğanı rendeleyip suyunu sıkıp ilave edelim. Ardından soğanın üzerine baharatları, salçayı, ince kıyılmış maydanozu ve kıymayı ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yoğrulmuş karışımın içerisine yıkanmış pirinçleri ekleyelim ve tekrar yoğurup minik parçalar kopartalım. İçerisinde bulunan pirincin şişme olanağı düşünülürse parçaların oldukça küçük olması gerekir ki piştiğinde misket büyüklüğüne gelsin. Koparttığımı pare çaları yuvarlayıp bir tepsiye dizelim ve üzerine un serpiştirelim. Una bulanmış köfteleri kaynayan suyun içerisine alalım ve köfteler pişene dek pişirelim. Bu aşamada köftelerin yaklaşık 15-20 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Pişmiş olan yemeğimizi ocaktan alalım ve sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }