{ "title": "Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Pirincsiz-Sulu-Kofte-Tarifi-95.jpg", "date": "19.01.2024 18:01:34", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi, Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında yer alan pirinçsiz sulu köfte tarifi oldukça lezzetli ve sağlıklı bir yemek çeşidi olarak sofralarda beğenilerek tüketilmektedir. Özellikle arzu edilen bir pilav çeşidi eşliğinde servise sunularak sofraları bir şölene çeviren pirinçsiz sulu köfte tarifini sizlerde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Pişirmek için
Pirinçsiz Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Pirinçsiz sulu köfte hazırlığımıza öncelikle karıştırma kabına kıymayı, kuru soğan ve sarımsağı incecik kıyarak, ince bulguru ilave ederek tıpkı çiğ köftede olduğu şekilde yoğurmakla başlayalım. Ardından yoğrulan köfte harcının üzerine sırasıyla yumurtayı tüm baharatları ekleyerek yoğurmaya bulgur şişene kadar devam edelim. Pirinçsiz sulu köftede yoğurma işlemi oldukça önemlidir. Çünkü iyice kıvam alıncaya kadar yoğrulmayan harçtan hazırlanan köfteler pişme sırasında dağılabilir. Bu nedenle köfte harcını elimizle sıktığımızda birbirini tutuyorsa harcımız kıvam almış demektir. Köfte harcımıza ince kıyılmış maydanozu da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra köfte harcından misket iriliğinde parçalar alalım ve yuvarlayıp minik toplar yaparak hafifçe unlanmış bir tepsiye dizerek bir kenarda beklemeye bırakalım.

Ardından patates ve havuçları yemeklik doğrayarak hazır hale getirelim. Bir tencereye tereyağını eritip, üzerine biber ve domates salçalarını ekleyerek birkaç dakika kavuralım. Üzerine havuç ve patatesleri atarak kavurmaya devam edelim. Ardından sebzelerin üzerine 1,5 litre kadar sıcak su ilave ederek 10-15 dakika kadar pişirdikten sonra misket köfteleri ilave ederek 15 dakika kadar orta ateşte pişirelim. Ocaktan almadan önce köftelerin suyu azalmış ise biraz daha göz kararı sıcak su ekleyebiliriz. Hazır hale gelen pirinçsiz sulu köfteyi ocaktan alarak sıcak sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }