{ "title": "Sebzeli Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Sebzeli-Sulu-Kofte-27.jpg", "date": "18.01.2024 22:37:03", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Sebzeli sulu köfte, lezzeti ile yemeye doyamayacağınız, içindeki malzemelerin farklılığı ile değişik ve daha lezzetli bir tat sunan bir yemek tarifidir. Köftenin bazı sebzeler ile buluşarak sulu bir halde yapılmasıyla ortaya çıkan sebzeli sulu köfte yemeği lezzetinin mükemmel olmasının yanı sıra hafif bir yemek olduğu için hemen hemen herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir. Evde herkesin kolaylıkla yapacağı bir yemek tarifi olan sebzeli sulu köfte gelecek olan misafirleriniz veya ev halkı için oldukça avantajlı bir tarif olma özelliğine sahiptir. Sofralarınızı daha zengin ve lezzetli bir hale getirecek olan yemeğin yapımı oldukça kolay ve pratik olduğu içinde yapımı ile fazla zamanınızı almadan ve sizi yormadan hazırlanabilir.

Sebzeli sulu köfte için gerekli malzemeler
Köftesi için
Sebzeli sulu köfte nasıl yapılır?

Öncelikle yemeğin köftesini hazırlamak için kıyma ve ince bulgur bir kabın içine alınarak bir süre yoğurulur. Daha sonra içine yumurta ve rendelenmiş olan kuru soğan eklenerek yoğrulmaya devam edilir. En son olarak un eklenerek iyice kıvam bulan köftenin içine isteğinize göre kimyon, karabiber ve tuz ekleyerek iyice yoğurup bir köşeye bırakın. Hazırladığınız köfte hamurundan misket büyüklüğünde bir parça alarak yuvarlayın ve biraz un serptiğiniz bir tepsi içine koyun. Tüm köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra bir köşede dinlenmeye bırakın ve diğer taraftan sebzeli sulun olan kısmı hazırlamaya başlayın. Bir tencere içerisine ince ince doğramış olduğunuz kuru soğan ve sıvı yağı ekleyerek ocağın üzerinde pişirmeye bırakın. Daha sonra şeritler halinde doğradığınız sivri biberleri de pembe bir hale gelen kuru soğanların içine aktararak bir süre pişirin. Ardından patates ve havucu soyarak çok ince bir şekilde doğrayın ve bunları da tencere içerisine atın. En son olarak da domates salçasını ekleyerek karıştırın ve bezelyeleri de ekledikten sonra tencerenin yarısı dolacak şekilde ılık su ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca daha önceden hazırlamış olduğunuz misket köfteleri de bu suyun içine aktarın ve sebzeler ile yaklaşık yarım saat boyunca kaynamaya bırakın. Tüm işlemler bittikten sonra sebzeli sulu köftenizi bir servis tabağının içine alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }