{ "title": "Sulu İçli Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Sulu-Icli-Kofte-61.jpg", "date": "21.01.2024 01:19:16", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Sulu içli köfte, özellikle kış günlerinde adeta içinizi ısıtacak ve karnınızı doyuracak bir yemek tarifidir. Küçük büyük herkesin severek yediği bu yemek oldukça da besleyici bir tencere yemeğidir. İster öğlen yemeğinde ister akşam yemeğinde afiyetle yiyebilirsiniz. Ailece sizi bir sofraya toplanacağını sıcak bir aile yemeği. Mardin usulü sulu içli köfte tarifine hemen geçelim.

Sulu içli köfte için gerekli malzemeler

Dış hamuru için
İç harcı için
Sulu içli köfte nasıl yapılır?

Öncelikle soğanlar ince ince doğrayın ve yanmaz tavaya bir miktar sıvı yağ koyup kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine kıymayı koyup karıştırın. Kıyma da kavrulduktan sonra üzerine baharatları ilave edip karıştırın ve önceden ince ince doğranmış maydanozları da ekleyip ocağın altını kapatın. Başka bir taraftan sulu içli köftenin hamurunu yapmak için genişçe bir leğenin içine ince bulguru leğene koyun ve üzerine irmiği ekleyin ve karıştırın. Daha sonra üzerine yumurtaları da kırdıktan sonra tuzunu koyup yoğurmaya başlayın ve yavaş yavaş su ekleyin ve iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince üzerini kapatın ve biraz bekleyin. Bu işlem biraz şişmesini sağlar. Biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizin ortasında yuvarlayın.

Geniş bir tepsiye dizin ve üzerine kurumaması için nemli bir bezle kapatılır. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve elinizi ıslatarak hamuru elinize alın ve ortasına bastırarak çevirin ve açın. Hamuru açtıktan sonra içine hazırladığınız karışımdan bir çay kaşığı kadar koyup bastıra bastıra kapatın. Hazırladığınız harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve bir tepsiye dizin. Başka bir taraftan büyük bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve içine yarıya kadar suyla doldurun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra içine biraz tuz koyun ve karıştırın. Kaynadıktan sonra içine teker teker içli köfteleri ilave edin. Köfteleri iki seferde pişirin dağılmasın. Köfteler haşlandıktan sonra yavaş yavaş suyun üzerine çıkacaktır bu şekilde görüldüğü zaman 1-2 dakika daha kaynatıp bir kevgir yardımıyla dikkatlice sudan çıkarın. Eğer kızarmış seviyorsanız haşladıktan sonra yumurtaya bulayıp tereyağında kızartılır. Sulu içli köfte tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }