{ "title": "Sulu Köfte Yapımı", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Sulu-Kofte-Yapimi-21.jpg", "date": "20.01.2024 10:41:38", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Sulu Köfte Yapımı, Türk mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer alan köftenin bir rivayete göre 290'dan fazla çeşidi yapılmaktadır. Köftenin ana maddesi kıymadır. Kıymanın yalnız kullanımı dışında harcına bulgur, pirinç, galeta unu ya da çekilmiş bayat ekmek gibi gıda maddeleri katılarak yapılır. Izgarada, fırında, tencerede sulu biçimde pişirilmektedir. Garnitürlerle süslenip servis edilirler. Bu köftelerden birisi de sulu köftedir. Sulu köfte isminden de anlaşılacağı gibi tencerede sulu yemek formatında yapılır.

Sulu köfte malzemeleri
Sulu köfte yapımı: Kuru soğan soyulup rendelenir. Maydanozlar ince ince kıyılır. Köfte harcı hazırlamak için bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı, doğranmış maydanozu, bulguru ve karabiberi koyduktan sonra üstüne yumurtayı kırıp malzemeler birbirine girinceye kadar yoğrulur. Harç hazırlandıktan sonra bilye büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlanır. Yuvarlanan köftelerin formları bozulmasın diye bir tepsiye dizilir. Köfte yuvarlama işlemi bittikten sonra bir tencereye yağları, salçayı, naneyi boşaltıp biraz kavurduktan sonra suyu dökülüp tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca köfteler tencereye salınır. Köfteler pişinceye kadar beklenir. Köfteleri kaynayan suya salarken, dileyen yarım çay bardağı yeşil mercimek ya da bir çay bardağı ıslanmış nohut ekleyebilir. Pişen yemek bir süre dinlendikten sonra sıcak servis edilir.

" } ] }