{ "title": "Sulu Köfte Yemeği", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/sulu-kofte-yemegi.jpg", "date": "19.01.2024 01:31:56", "author": "Ceminur", "article": [ { "article": "
Sulu köfte yemeği, toplum olarak çok sık yaptığımız yemek çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle yanında bir porsiyon pirinç pilavı ve cacık ile enfes gidecek bu yemeği bir de bizim önereceğimiz tarif ile yapmanızı tavsiye ederiz. Sulu köfte yemeğini özel günlerde veya ailenin bir arada olduğu akşam yemekleri için hazırlayıp sofranızı güzel bir ziyafete çevirebilirsiniz.

Sulu Köfte Yemeği Malzemeleri
Köfte için
Sulu Köfte Yemeği Nasıl Yapılır?

Sulu köfte yemeğinin yapımına ilk olarak köfteler hazırlanarak başlanılır. Köfte için kıymayı rahat yoğurulacak bir kabın içerisine alınır ve üzerine baharatlar ile yumurtayı ilavesi yapılıp karıştırılır. Baharatlar ile özleşen kıymanın içerisine bir yemek kaşığı salça ve yıkanmış pirinçleri ilave edilir ve yoğrulmaya devam edilir. Yoğrulan kıymadan birer fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp bir tepsinin içerisine bırakılır. Akabinde tepsinin üzerine bırakılan köfte parçalarından bir tanesini avucun içerisine alınır ve su ile ıslayıp yuvarlanılır. Diğer parçaları da yuvarlayıp üzerlerine un serpiştirilip bekletilir. Yanmaz bir tane tavanın içerisine birkaç yemek kaşığı ay çiçek yağı eklenir ve yağ ısınınca köfteler içerisine ilave edilip bir dakika kadar kızartılır. Kızaran köfteler yağın içerisinden bir tabağın üzerine alınıp bekletilir.

Sulu köfte yemeğinin pişeceği tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı tereyağı ilavesi yapıp eritilir. Eriyen yağın içerisine ilk önce kabukları soyulmuş ve yıkanmış arpacık soğanlar eklenip kavrulur. Soğanların üzerine kabuk kısmı soyulup yıkanmış olan patates, zar şeklinde doğranır ve soğanlar ile yumuşayana dek kavrulur. Kavrulma işlemi biten patateslerin içerisine bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı biber salçası ilave edilip kaşık ile karıştırılır. Harç istenilen kıvamda pişince tencereye hafif kızarmış köfteler ilave edilir ve biraz karıştırılıp köftelerin üzerine baharatlar ile tuz ilavesi yapılıp karıştırılır ve üzerine kaynar su ilavesi yapılıp sulu köfte yemeği pişirilmeye bırakılır. Tencerenin kapağı kapalı şekilde yarım saat kadar kısık ateşte sulu köfte yemeği pişirilir ve sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }