{ "title": "Sulu Yağlı Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Sulu-Yagli-Kofte-39.jpg", "date": "21.01.2024 11:55:31", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Sulu Yağlı Köfte, çok güzel yöresel bir ana yemektir. Görünümü ile de iştah açıcı ve lezzetlidir. Mutlaka denemelisiniz ve yemeğe gelen davetli misafirlerinize de sunmalısınız. Onlarda beğenerek yiyecekler ve bu harika sulu yağlı köfteye bayılacaklardır. Eğer bugün ne pişirsem diyorsanız, bence sulu yağlı köfte yapmalısınız.

Sulu Yağlı Köfte İçin Gereken Malzemeleri
Sosu için
Sulu Yağlı Köfte Nasıl Yapılır?

Bulgura bir göz gezdirin, taş falan var mı diye inceledikten sonra bir leğen içine dökün. Üzerine ince doğradığınız soğanı ekleyin ve ardından tuz, salça ve kıymayı ilave edin, güzelce ara ara su vererek yoğurun. Yaklaşık 25-30 dakika sonrasında macun kıvamına gelen köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar alın ve minik toplar halinde şekil yapın. Her yaptığınızı elinizin içinde hafif bir şekilde bastırarak yassı bir hale getirin. Köfteleri bitirince bir kenara bırakın ve sosunu hazırlamaya başlayın. Hangi tencerede yapacaksanız o tencerenin içine yağı ve ince doğradığınız soğanları koyun. Pembeleşene kadar kavurun. Sonra içine salça ekleyin, rendelenmiş domatesleri ve baharatları ilave edip, son olarak 3-4 su bardağı suyu dökün. 30-40 dakika kadar kısık ateşte pişmiş sosa, önceden hazır ettiğiniz köfteleri salın. Sonra 5 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocağı kapatın. Yöresel sulu yağlı köfte yemeği artık sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }