{ "title": "Terbiyeli Pirinçli Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Terbiyeli-Pirincli-Sulu-Kofte-23.gif", "date": "21.01.2024 00:25:36", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "
Terbiyeli Pirinçli Sulu Köfte, Özellikle kış aylarında ekşimsi ve oldukça lezzetli tadı ile her evin vazgeçilmezi olan terbiyeli pirinçli sulu köfte, çorba ve yemek olarak tüketilebilen yöresel bir yemeğimizdir. İlk defa deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Terbiyeli Pirinçli Sulu Köfte İçin Malzemeleri

Köftesi için
Terbiyesi için
Yemek için
Terbiyeli Pirinçli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Terbiyeli pirinçli sulu köfteyi yapmak için ilk olarak, köftelik kıyma derin bir kabın içerisine alınır. Ardından kuru soğan, kabukları soyulduktan sonra ince ince doğranıp kabın içerisine eklenir. 10-12 dal maydanoz da yıkanıp doğranır ve kaba eklenir. Ardından kabın içerisine köfte için gerekli olan diğer malzemelerde eklenir ve tüm malzemeler yaklaşık olarak 15 -20 dakika kadar, köfte kıvamına alana dek iyice yoğrulur. Köfteden küçük küçük parçalar alınarak bilye gibi yuvarlanarak unlanmış tepsiye alınır ve köfteler unlansın diye tepsi hafif oynatılır. Bu uygulama esnasında ellerin ıslatılması işin daha kolay yapılmasını sağlayacaktır. Ardından, orta boy bir tencerenin içerisine sıvı yağı koyulup kuru soğan soyulur ve küçük küçük doğrandıktan sonra bu yağda kavrulur. Küp şeklinde doğranmış olan havuç, göz kararı tuz ve karabiber de eklenir ve üzerine sıcak su ilave edilerek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır. Sonrasında, ilk olarak 2 adet patates soyulup yıkanır ve küp-küp doğranarak tencereye eklenir ve üzerine unlanmış olan köfteler ilave edilir. Tüm malzemelerin pişmesine 5 dakika kala bir tas içerisine 1 adet yumurtanın sarısı eklenir. Üzerine bir adet limonun suyu sıkılır ve eklenir. Yumurta ve limon karıştırılır. Karıştırma esnasında içine 2-3 kaşık yemeğin suyundan ilave edilir ve yemeğin üzerine yavaşça dökülür ve 1-2 dakika sonra ocaktan alınır. Servis tabaklarına alınarak servis edilir.

" } ] }