{ "title": "Terbiyeli Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/terbiyeli-sulu-kofte.gif", "date": "19.01.2024 02:33:17", "author": "Rahdan", "article": [ { "article": "Terbiyeli Sulu Köfte kokusu ve görüntüsü ile iştahınızı kabartacak özelliklere sahip bir yemektir. Besleyici ve sağlıklı olmasının yanı sıra lezzeti ile misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu etli yemek sayesinde ne yapacağım diye düşünme derdinden kurtulabilirsiniz. En ince ayrıntısına kadar tarifini vermiş olduğumuz bu yemekle ilgili verdiğimiz püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınızda daha güzel bir yemek hazırlayabilmeniz de mümkün olacaktır.

Terbiyeli Sulu Köfte Malzemeleri
Terbiyeli Sulu Köfte Terbiyesi için Gerekli Malzemeleri
Terbiyeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

İlk olarak köftelerimizi hazırlıyoruz. Bunun için de öncelikle kuru soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Karıştırma kabına soğanları aldıktan sonra kıyma, yumurta, 2 kaşık un (Unun 1 kaşığını daha sonra köfteleri una bulamak için kullanacağız), ince bulgur ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Eğer hazırladığınız köftelik karışım elinize çok yapışıyorsa bu durumda biraz daha un kullanabilirsiniz. Bir kâseye su doldurun ve elinizi bu suyla sürekli ıslatarak köftelik kıymalı harcınızdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edin. Elde ettiğiniz bu köfte toplarını içine bir kaşık un serpiştirdiğiniz tepsiye koyun. Tüm köfte toplarını tepsiye aldıktan sonra tepsiyi sağa sola sallayarak tüm topların tamamen una bulandığından emin olun. Bu köfte toplarını biraz tepside bekletip dinlendirin.

Bu arada patatesinizi soyun ve küpler halinde doğrayın, aynı şekilde havucunuzu da soyup küpler halinde doğrayın. Tencereye 1 litreden biraz daha fazla suyu ekleyin ve iyice kaynatın. Kaynayan suya doğradığınız sebzeleri ve una buladığınız köfteleri ekleyin. Yemek taşmasın diye tencerenin kapağını biraz aralık bırakın. Bu arada Terbiyeli Sulu Köfte için terbiyenizi hazırlamaya başlayın. İlk olarak yumurta sarısını alın ve biraz çırpın. Üzerine yoğurdu ekleyin ve yarım limonun suyunu sıkın. İyice karıştırdıktan sonra tencerenizi kontrol edin. Eğer havuç ve patatesleriniz yumuşadıysa terbiyenizin içine tenceredeki sudan ekleyerek terbiyeyi karıştırın ve tenceredeki yemeğinizi karıştırarak terbiyenizi yemeğinize yavaşça dökün. Birkaç dakika daha yemeğinizi karıştırarak kaynattıktan sonra ocaktan alın ve çok soğutmadan servis edin.

Afiyet Olsun.
" } ] }