{ "title": "Yalancı Sulu Köfte", "image": "https://www.sulukofte.gen.tr/images/Yalanci-Sulu-Kofte-61.jpg", "date": "21.01.2024 11:42:08", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "
Yalancı Sulu Köfte hem lezzetli hem de doyurucu bir tariftir. İç Anadolu Bölgesinde sofraların baş tacı olmuş bir yemektir. Etli veya tavuklu yapılır. Bu yüzden yoğurması zordur ve uzun sürmektedir. Ancak bu yalancı sulu köfte tarifi ile canınız ne zaman ister ise yapabilirsiniz. Yapımı çok basittir ve köftesini yoğururken yorulmazsınız.

Yalancı Sulu Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Yalancı Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Bu tarifte ilk önce derin bir kabın içine köftelik bulguru koyun ve sıcak su ile ıslatın. Üstünü kapatın ve bulgurun suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra bulgurun üzerini açın ve soğumaya bırakın. Bulgur soğurken başka bir kabın içine soğanları rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Soğuyan bulgurun üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı, yumurtayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve unu ilave edin. Malzemeler karışıncaya kadar iyice yoğurun. Daha sonra bir kâseye su alın. Köfteleri fındık büyüklüğünde yuvarlamaya başlayın. Bu işlem sırasında elinizi sürekli ıslarsanız köfteler avuç içinize yapışmaz. Buzdolabına sığacak büyüklükte bir tepsinin içine yuvarladığınız köfteleri koyun ve unlayın. Buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletin.

Derin bir tencerenin içine sıvı yağ koyun. Daha sonra kuru nane ile biraz kavurun. Kavrulan nanenin üzerine bir yemek kaşığı domates salçasını koyun ve salçayı da kavurun. Daha sonra beş su bardağı su koyun. Yarım limonun suyunu ve tuzunu atın ve karıştırın. Salçalı su kaynadıktan sonra köfteleri buz dolabından çıkarın ve tencereye atın. Kısık ateşte yaklaşık on beş dakika pişirin. İsterseniz sudan sadece köfteleri alıp yoğurt ile yiyebilirsiniz ya da çorba şeklide suyu ile içebilirsiniz.

Yalancı Sulu Köfte servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }