Yoğurma kabının içine kıymayı, pirinci, rendelenmiş kuru soğanı, yumurta akını, karabiberi, kimyonu ve göz kararı tuzu ilave ettikten sonra elimiz ile yoğuralım. Sulu köftenin harcı hazır olduktan sonra başka bir tepsinin içine biraz un serpelim ve kıymalı harçtan istediğiniz küçüklükte parçalar koparalım ve yuvarlayıp unlu tepsiye atalım.
Bütün köfteleri hazırladıktan sonra tepsiyi şöyle bir sallayalım ve hepsinin unlanmasını sağlayalım. Başka bir tencerenin içerisine suyu koyalım ve kaynatalım. Su kaynadıktan sonra hazırladığımız küçük köfteleri yavaş bir şekilde aktaralım. Bu arada sulu köftenin hem yağını hem de tuzunu ekleyelim. Başka bir kâsenin içinde yumurta sarısını, unu, limon suyunu ve bir miktar sulu köftenin suyundan alıp karıştıralım. Köfte harcındaki pirinçler piştikten sonra çorbanın terbiyesini yavaş bir şekilde katıp karıştıralım. Terbiyeyi ekledikten sonra sulu köfte çorbasını yaklaşık beş dakika kadar kaynatalım. Eğer beyaz sulu köftenin kıvamı koyu olur ise bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Beyaz sulu köfte tarifi hazır olduktan sonra servis tabağına alalım. Üzerine kırmızı pul biber ve ince kıyılmış maydanoz serptikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.