Fırında Patatesli Sulu KöfteFırında Patatesli Sulu Köfte, büyük küçük herkes tarafından sevilmesinden dolayı tüm aile bireylerinizle birlikte tüketebileceğiniz gibi konuklarınız için de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz oldukça leziz bir yemektir. Bu yemeği, özel günlerde veya tüm ailenin birlikte olduğu akşam yemekleri için, yanında pirinç pilavı ve cacık eşliğinde hazırlayarak sofranızı bir şölene çevirebilirsiniz. Fırında Patatesli Sulu Köfte İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?Fırında patatesli sulu köfte yapımına ilk olarak kıymayı karıştırma kabına alarak başlayalım. Ardından kıymanın üzerine yumurta, ufalanmış ekmek içi, kabukları soyulduktan sonra rendenin ince gözünde rendelenmiş kuru soğan ve sarımsakları ekleyelim. Daha sonra köftelik harcımızın üzerine baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek harcımızı iyice yoğuralım. İyice yoğrularak kıvam alan köftelik harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarladıktan sonra parmak uzunluğunda ve kalınlığında silindir şeklinde köfteler hazırlayalım. Bu işleme tüm köfte harcı bitene kadar devam edelim ve hazır hale gelen köfteleri bir kenarda bekletelim. Ardından patatesleri bol su altında yıkayarak kabuklarını soyduktan sonra yarım daire şeklinde doğrayıp geniş bir kasenin içine alalım. Üzerine sıvı yağ, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ilave ederek patatesleri iyice karıştırarak harmanlayalım. Fırın tepsisini hafifçe yağlayarak patatesleri tepsinin tabanına düzgün bir şekilde yerleştirelim. 200 dereceye ayarlanmış fırına vererek üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım. Patateslerin üzeri kızardıktan sonra üzerine hazırladığımız köfteleri tek tek dizelim ve köfteleri de kızarana kadar pişmeye bırakalım. Üzeri kızaran köfteleri alt üst çevirerek alt kısımlarının da kızarmasını sağlayalım. Bu esnada fırında patatesli sulu köftenin sosunu hazırlayalım. Uygun bir kaseye domates salçası ve biber salçasını alalım. Üzerine bir miktar sıvı yağ ve 1 su bardağı sıcak su ile tuz ekleyerek salçaları iyice ezip inceltelim. Hazırladığımız salçalı sosu fırındaki tepsinin üzerine gezdirerek dökelim. Tepsinin üzerine son olarak yeşil biber ve domates dilimleri yerleştirerek patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ardından fırından alarak sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. |
Fırında Patatesli Sulu Köfteyi yaparken köftelerin önce kızartılması mı gerekiyor, yoksa direkt sosla birlikte mi pişiriliyor?
Cevap yazTuraç,
Köftelerin Pişirme Yöntemi
Patatesli sulu köfte yaparken köfteleri öncelikle kızartmak, yemeğe lezzet katmak açısından oldukça faydalıdır. Kızartma işlemi, köftelerin dış kısmını çıtır hale getirirken iç kısmının da daha sulu kalmasını sağlar. Ancak, eğer daha hafif bir tarif tercih ediyorsanız, köfteleri doğrudan sosla birlikte de pişirebilirsiniz. Bu durumda köfteler sosu daha iyi çeker ve yemeğinize zengin bir tat katar.
Sonuç
Seçim tamamen damak zevkinize bağlı! İsterseniz her iki yöntemi de deneyerek hangisinin sizin için daha iyi olduğunu görebilirsiniz. Afiyet olsun!