Güveçte Sulu Köfte Güveçte sulu köfte, yediden yetmişe herkesin seveceği türden, çok lezzetli ve farklı bir köfte yemeğidir. Misafirlere rahatlıkla sunulabilecek bu yemeğin yapımı da oldukça kolaydır. Üstelik güveç, bu yemeğe kendine has bir tat katar. Ancak güveçte pişen yemeğin yüksek ısıda pişirilmemesi oldukça önemlidir. Çünkü güveç, yemeğe lezzetini ancak bu şekilde verebilir. Güveçte Sulu Köfte Malzemeleri
Güveçte Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Öncelikle köfteyi hazırlamak için derin bir kaba kıymayı koyup, üzerine ekmek içlerini ufalayın. İnce ince doğranmış maydanoz ve rendelenmiş soğanları da ekledikten sonra yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin ve hazırlanan harcı iyice yoğurun. Yoğrulmuş olan harç 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Daha sonra hazırlanan köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve hafifçe bastırarak köfte şekli verilir. Eğer farklı bir şekil vermek istenirse, harçtan daha ufak parçalar koparılıp yuvarlak köfteler de yapılabilir. Diğer yanda patatesler küp küp doğranarak, hafif yağda kızartılır. Bezelyeler, eğer taze ise haşlanır ve patateslere eklenir. Son olarak salça, biraz suyla sulandırılarak patates ve bezelyeye eklenir. Hazırlanmış olan köfteler ve salçalı karışım güveçlere paylaştırılır. Eğer istenirse üzerine kaşar peyniri de konulabilir. Hazırlanan güveçler 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Güveçte sulu köfte, hem pratik hazırlanışı hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmaya aday bir yemektir. Yanında sıcak sütlü püre veya pilavla servis edilebilir. Kalabalık misafirlerin ağırlandığı yemeklerde gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bu lezzete, isteğe göre patlıcan veya kabak gibi sebzeler de eklenebilir. Ekstra Bilgiler Güveçte sulu köfte yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta vardır:
Bunları göz önünde bulundurarak, güveçte sulu köfteyi en iyi şekilde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |