Yoğurtlu Sulu Köfte Yoğurtlu sulu köfte, hafif ekşili tatlardan hoşlananlar için oldukça lezzetli bir tariftir. Küçük köftelerle pişirilerek çorba olarak ikram edilebileceği gibi, bu şekliyle de oldukça şık bir yemektir. Şimdiden kolay gelsin. Yoğurtlu Sulu Köfte Yapımı İçin Gereken Malzemeler Köfteler İçin
Yoğurtlu Terbiye İçin
Yoğurtlu Sulu Köfte Nasıl Yapılır? Yoğurtlu sulu köfte yapımı için, yıkanmış pirinçleri kaynar su ile ıslatın ve yumuşayana kadar bekletin. Derin bir kabın içerisine kıymayı boşaltın. Soğanları rondo ile ya da rendeyle iyice ufaltın ve kıymanın üzerine ekleyin. Islatılmış pirinç ile tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek yaklaşık olarak 10 dakika yoğurun. En son iyice ufaltılmış maydanozları da ilave ederek biraz daha yoğurun. 10 dakika kadar bir kenarda dinlenmeye bırakın. Dinlenen köfte malzemesinden ufak ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Bu işlemi yaparken kıymanın elinize yapışmaması için elinizi suyla ya da yağ ile kayganlaştırabilirsiniz. Bezelerin birbirine yapışmaması için önceden un eklediğiniz bir tepsiye dizin. Yoğurtlu harcın hazırlanması için derin bir kâsenin içerisine yoğurdu, bir yumurtanın sarısını, unu ve yarım limonun suyunu boşaltarak iyice çırpın. Derin bir tencerenin içerisine kaynar suyu boşaltın ve zeytinyağını ilave edin. Daha sonra kaynayan suya köfteleri yavaşça atın ve kısık ateşte kapağı kapalı şekilde dağılmadan pişirin. Pişme süresi yaklaşık yarım saat kadardır. Köftelerin yenilecek kıvamda piştiğinden emin olunca ocağın altını kapatın ve köftelerin suyundan biraz su ayırın. Bu suyu kesilmesine imkân vermeden yavaş yavaş karıştırarak yoğurtla birleştirin. Sonra terbiye malzemesini yine karıştırarak tencereye ilave edin. Bu aşama finaldir ve çok önemlidir. Kesilmesine müsaade etmemek gerekir. Bu nedenle tuzunu indirmeye yakın atarsanız kesilme ihtimali biraz daha azalır. Bu şekilde terbiye ile 5-6 dakika kadar kaynatın ve altını kapatarak dinlenmeye bırakın. Sosu için tereyağını eritin ve içerisine biraz kırmızı toz biber ile nane atarak kavurun. Dinlenen yoğurtlu sulu köfteyi servis tabağına boşaltın ve üzerine tereyağlı sos ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Yoğurtlu sulu köfte hem besleyici hem de düşük kalorili bir yemektir. İçerdiği protein ve lif sayesinde uzun süre tok tutar. Ayrıca, yoğurtlu terbiyesi sayesinde bağırsak sağlığını destekler. Tarifin kıvamını tutturmak için, yoğurdun kesilmemesi adına terbiyeyi eklerken yavaş ve sürekli karıştırmak önemlidir. Ayrıca, köftelerin pişme esnasında dağılmaması için pirinçlerin iyi yoğurulmuş olması gerekmektedir. |