Bulgurlu Kıymalı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Bulgurlu Kıymalı Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Kıymalı Sulu Köfte

Bulgurlu kıymalı sulu köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Köftenin su içinde pişirilmesi ve bulgurla zenginleştirilmesi, bu yemeği besleyici ve doyurucu kılar. Hem aile sofralarında hem de özel misafirler için ideal bir ana yemektir. Bu makalede, bulgurlu kıymalı sulu köftenin nasıl hazırlandığını adım adım anlatacağız.

Gerekli Malzemeler

  • 200 gram yağsız dana kıyma
  • 1,5 çay bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Köftenin Garnitürü İçin

  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 kase haşlanmış nohut

Sosu İçin

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Dileğe göre yarım limon suyu

Hazırlık Aşamaları

1. İlk olarak, derin bir kaseye yağsız dana kıymayı alın. Köftelik bulguru soğuk suyla yıkayıp ekleyin. Ardından yumurta, un, salça, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi malzemelere ilave edin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun.

2. Köfte harcı iyice özleşene kadar yoğurduktan sonra, harçtan misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Bu yuvarladığınız köfteleri un serpilmiş bir tepsiye dizin.

3. Tüm köfteler hazır olduğunda, garnitür ve sos hazırlığına geçin. Derin bir tencereye küp doğranmış soğan ve sıvı yağı alarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

4. Ardından kuru nane, biber salçası ve pul biberi ekleyip karıştırın. 5-6 bardak sıcak suyu ve damak zevkinize göre yarım limon suyunu ekleyin.

5. Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin. Son olarak haşlanmış nohudu ekleyerek garnitür malzemelerini tamamlayın. Tüm bu malzemeleri yaklaşık 15 dakika pişirin.

6. Hazırladığınız köfteleri kaynayan suyun içerisine ekleyin ve yaklaşık 15 dakika daha pişirin. Köfteler piştiğinde yemeğinizi ocaktan alabilirsiniz.

7. Bulgurlu kıymalı sulu köftenizi 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Bulgurlu kıymalı sulu köfte, yanında pilav veya taze ekmek ile servis edilebilir. Ayrıca üzerine taze doğranmış maydanoz ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz. Bu tarif, özellikle çocuklar için de besleyici bir seçenektir.

Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Köfte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu İzmir Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İnce Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

İzmir Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Misket Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sulu Köfte

Sulu Köfte