Sebzeli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Sebzeli Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Sulu Köfte Tarifi

Sebzeli sulu köfte, lezzeti ile yemeye doyamayacağınız, içindeki malzemelerin çeşitliliğiyle farklı ve daha lezzetli bir tat sunan bir yemek tarifidir. Köftenin çeşitli sebzelerle birleşerek sulu bir halde yapılmasıyla ortaya çıkan bu yemek, lezzetinin mükemmel olmasının yanı sıra hafif bir yemek olduğu için hemen hemen herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir. Evde herkesin kolaylıkla yapabileceği bu yemek, gelecek olan misafirleriniz veya ev halkı için oldukça avantajlı bir tarif olma özelliğine sahiptir. Sofralarınızı daha zengin ve lezzetli bir hale getirecek olan bu yemeğin yapımı oldukça kolay ve pratiktir; fazla zamanınızı almadan ve sizi yormadan hazırlanabilir.

Gerekli Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet patates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça

Köftesi İçin

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım çay bardağı kadar un
  • Bir miktar kimyon
  • Bir tutam karabiber
  • Bir miktar tuz

Sebzeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Öncelikle yemeğin köftesini hazırlamak için kıyma ve ince bulgur bir kabın içine alınarak bir süre yoğurulur. Daha sonra içine yumurta ve rendelenmiş olan kuru soğan eklenerek yoğrulmaya devam edilir. En son olarak un eklenerek iyice kıvam bulan köftenin içine isteğinize göre kimyon, karabiber ve tuz ekleyerek iyice yoğurup bir köşeye bırakın. Hazırladığınız köfte hamurundan misket büyüklüğünde bir parça alarak yuvarlayın ve biraz un serptiğiniz bir tepsi içine koyun. Tüm köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra bir köşede dinlenmeye bırakın ve diğer taraftan sebzeli sulu kısmı hazırlamaya başlayın.

Bir tencere içerisine ince ince doğramış olduğunuz kuru soğan ve sıvı yağı ekleyerek ocağın üzerinde pişirmeye bırakın. Daha sonra şeritler halinde doğradığınız sivri biberleri de pembe bir hale gelen kuru soğanların içine aktararak bir süre pişirin. Ardından patates ve havucu soyarak çok ince bir şekilde doğrayın ve bunları da tencere içerisine atın. En son olarak da domates salçasını ekleyerek karıştırın ve bezelyeleri de ekledikten sonra tencerenin yarısı dolacak şekilde ılık su ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca daha önceden hazırlamış olduğunuz misket köfteleri de bu suyun içine aktarın ve sebzeler ile yaklaşık yarım saat boyunca kaynamaya bırakın.

Tüm işlemler bittikten sonra sebzeli sulu köftenizi bir servis tabağının içine alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni