Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi

Garnitürlü sulu köfte, her yaştan bireyin severek tükettiği yemeklerden biridir. Özellikle kıyma ile hazırlanan sulu köfte tarifi, içerisine ilave edilen garnitür ile besin değeri oldukça yüksek ve doyurucu bir yemektir. Her evde mutlaka haftada en az bir defa garnitürlü sulu köfte pişirilmektedir. Yapılışı oldukça kolay olan garnitürlü sulu köfte, lezzeti ile de en çok tercih edilen ve baş tacı olan yemeklerden biridir. Sulu köfte yaparken kullanılan malzemeler, protein, nişasta, karbonhidrat, A vitamini ve mineraller açısından oldukça faydalıdır. Evinize çağırdığınız özel konuklarınıza veya ramazan ayında oruç tutanlar için en sağlıklı yemek çeşitlerinden biri de sulu köfte tarifidir. İster garnitürlü isterseniz sade küçük köftelerle de pişirebilirsiniz. Eğer siz de garnitürlü sulu köfte tarifinin lezzetini merak ediyorsanız, mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram köftelik kıyma
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Bir miktar sıvı yağ (göz kararı)
  • Yarım dilim ekmek içi
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yeterli miktarda tuz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2,5 su bardağı kaynamış sıcak su

Garnitürlü Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce garnitürü hazırlamak için küçük bir tencereye patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayarak ilave edelim. Ardından bezelyeyi ekleyip bir miktar su koyduktan sonra haşlanması için ocağın üzerine alalım. Haşlanan garnitürü suyunu süzdükten sonra bir kenara alalım. Geniş bir yoğurma kabının içerisine kıymayı, rendelenmiş bir adet kuru soğanı, kırmızı pul biberi, karabiberi, yumurtayı, göz kararı tuzu ve yarım ekmek içini ilave ettikten sonra iyice yoğuralım. Geniş bir tepsinin içerisine biraz un serpelim ve hazırladığımız kıymalı harçtan küçük köfteler hazırlayalım. Bütün köfteler hazır olduktan sonra unu köftelere sallayarak bulayalım. Daha sonra sulu köfteyi pişireceğimiz tencerenin içine sıvı yağı ilave edelim ve diğer kuru soğanı yemeklik olacak şekilde ince doğrayıp ekledikten sonra kavuralım. Üzerine domates salçasını ekleyip kokusu çıkıncaya kadar birkaç dakika kavurmaya devam edelim. Kaynamış sıcak suyunu ekledikten sonra hazırladığımız küçük köfteleri ve önceden haşlanan garnitürü ekleyip pişmesi için tencerenin kapağını kapatalım. Arada bir köftelerin pişip pişmediğini kontrol edelim. Garnitürlü sulu köfte tarifi piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Garnitürlü sulu köfte yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır:

  • Köfteleri hazırlarken malzemeleri iyice yoğurmak, köftelerin dağılmaması için önemlidir.
  • Garnitürleri önceden haşlamak, yemeğin pişme süresini kısaltır ve lezzetini artırır.
  • Tuz ve baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Sulu köftenin daha lezzetli olması için, pişirme sırasında ara ara karıştırmak ve köftelerin eşit şekilde pişmesini sağlamak gerekmektedir.

Bu tarif, besleyici ve lezzetli bir yemek arayanlar için ideal bir seçenektir. Garnitürlü sulu köfteyi denedikten sonra, farklı sebzeler ve baharatlar ile kendi tarifinizi de oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şanveri

23 Temmuz 2024 Salı

Garnitürlü sulu köfte yaparken köftelerin dağılmaması için yoğurma süresine dikkat etmem gerekiyor mu? Ayrıca garnitürleri önceden haşlamazsam pişirme süresi çok uzar mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Şanveri,

Köftelerin dağılmaması için yoğurma süresi gerçekten çok önemlidir. Köfte harcını iyice yoğurup malzemelerin birbiriyle iyice karışmasını sağlarsan, köftelerin dağılma olasılığı azalır. Ayrıca, köfte harcını hazırladıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirirsen, şekillerini daha iyi korurlar.

Garnitürlere gelince, eğer doğrudan pişirme suyuna eklersen, pişme süreleri biraz uzayabilir. Bu yüzden garnitürleri önceden hafifçe haşlamak, yemeğin daha hızlı ve eşit şekilde pişmesini sağlar. Ancak, zamanın varsa ve garnitürlerin pişme süresini kontrol edebileceğini düşünüyorsan, haşlamadan da kullanabilirsin.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Salçasız Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Salçasız Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekşili Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ekşili Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sulu Köfte Tarifi ve Malzemeleri