Sade Sulu Köfte TarifiSade sulu köfte, oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilir ve köfte severler için harika bir alternatiftir. Mutfağımızda köfte yemekleri oldukça sevilir ve çeşitli tariflerle sunmayı hepimiz severiz. Yöresel olarak da çok çeşitli köfte yemekleri vardır. Sulu köfte de bunlardan biridir. İçine ilave edilen patates, havuç, bezelye gibi sebzelerle buluştuğunda ortaya beğeneceğiniz bir lezzet çıkar. Ancak sade olarak tüketmek isterseniz, vereceğimiz bu tarifi denemelisiniz. Beğeneceğinizi tahmin ediyoruz; oldukça hafif bir lezzeti var. İsterseniz biraz limon suyuyla birlikte çorba gibi de tüketebilirsiniz. Hepimiz hazırsa, sade sulu köfte tarifini yapmaya başlayalım. Kolay gelsin. Sade Sulu Köfte İçin Gereken Malzemeler
Sade Sulu Köfte Nasıl Yapılır?İlk olarak köfteleri hazırlayacağız. Köfteyi yoğuracağımız kabın içine kıymayı koyun. Bunun içine tuzunu, karabiberini ve pirinci ilave ederek yoğurmaya başlayın. Köfte hamurundan dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Bunları içine un serptiğiniz bir tepsiye koyun. Tüm köfteleri hazırladıktan sonra tepsiyi biraz sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayın. Şimdi tencerede zeytinyağını domates salçasıyla birlikte kızdırın. Buna biraz kuru nane de ekleyin ve kavurun. Ardından içine biraz kaynamış sıcak su ilave edin ve tuzunu da atın. Tenceredeki karışım kaynadığında içine hazırladığınız köfteleri de ilave edin. Ocağın altını kısarak köftelerin pirinçleri pişinceye kadar kaynatın. Sade sulu köftenin kıvamı da bu esnada biraz koyulaşır. Eğer suyu az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz. Yemeğin köftelerin üzerini geçecek kadar suyu olmalı. Pişen sade sulu köfte sıcak olarak ikram edilmelidir. İsterseniz yanında bir dilim limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Sade sulu köfteyi yaparken köftelerin una bulanması gerekiyor mu? Un kullanmadan da köfteler dağılmadan pişer mi? Ayrıca, bu tarifi denemiş olan var mı, gerçekten hafif bir lezzeti var mı?
Cevap yazMerhaba Canbey,
Sade sulu köfte yaparken köftelerin una bulanması gerekmiyor. Köfteleri hazırlarken irmik veya galeta unu kullanarak dağılmalarını önleyebilirsin. Ancak, una bulamak da köftelerin dağılmasını engelleyebilir. Un kullanmadan da köfteler dağılmadan pişer, önemli olan köfte harcının iyi yoğrulmuş olması ve dinlendirilmesi. Bu tarifi denemiş biri olarak söyleyebilirim ki, gerçekten hafif ve lezzetli bir yemek oluyor. Afiyet olsun!