Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi
Bulgurlu sulu köfte tarifi; oldukça klasik bir tariftir. Ben bazen köftenin içerisine pirinç de kullanıyorum. Ancak bulgur ile yapıldığında köfteler daha güzel görünüyor hem de çok daha lezzetli oluyor. Ayrıca bulgur besin değeri açısından da çok daha besleyici olduğu için özellikle çocuklar için bu yemeği yaptığınızda bulguru tercih etmenizde büyük yarar bulunmaktadır.
Bebeklere ek gıdaya alıştırma işleminde köfte yedirmek isterseniz kuru köfteden ziyade sulu köfte ile başlamanızı tavsiye ederim. Bebeği olan anneler için bu tarif çok işlerine yarar diye düşünüyorum. Ben bulgurlu sulu köftenin içerisine bazen bezelye de kullanıyorum. Ama tercih sizin. Şimdiden tüm bayanlara kolay gelsin.
Bulgurlu sulu köfte tarifinin malzemeleri- Yarım kilo yarım yağlı dana kıyma,
- Küçük boy çay bardağı dolusu köftelik bulgur,
- 1 adet küçük boy patates,
- 1 adet küçük boy havuç,
- 1 avuç konserve bezelye,
- 1 adet büyük boy kuru soğan,
- 1 avuç maydanoz,
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yeteri kadar tuz,
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ,
- 1 adet yumurta,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- Yeteri kadar sıcak su.
Bulgurlu sulu köfte tarifinin yapımı nasıl yapılır?
Bulgurlu sulu köftenin yapımına öncelikle köfteleri hazırlamak ile başlayalım. Bunun için kıymayı derin bir kâsenin içerisine boşaltın ve üzerine yıkanan köftelik bulguru, tuzu, 1 adet yumurtayı, küçük küçük doğranmış maydanozu ve tüm baharatları ilave ederek yaklaşık 10 dakika iyice yoğurun.
Yoğurulan sulu köftenin harcının 15 dakika dinlendirdikten sonra elinizi arada bir hafif sıvı yağ ile yağlayarak köfteleri nohuttan daha iri olacak şekilde yuvarlayın. Yuvarlanan köfteleri hafif un serpilmiş geniş bir çay tepsinde biriktirin. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edin. Tepsiyi arada bir sağa sola sallarsanız köfteler unla karışı ve böylece birbirine yapışmaz.
Derin bir tencerenin içerisine soğanları yemeklik şekilde doğrayın. Diğer taraftan patatesleri de küp haline getirin ve sıvı yağı üzerine ilave ederek birlikte çok kısık ateşte soteleyin. Daha sonra havuçları da ufak doğrayarak bu sebze karışımına ilave edin. Hafif kavurduktan sonra salçaları da ekleyerek karıştırın ve en son aşamada yemeğin suyunu koyun ve sebzeler nerdeyse pişmek üzere olana kadar kısık ateşte kaynatın. Üzerine yavaşça köfteleri de ekleyerek pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapatmadan önce yemeğin tuzunu da ekleyin. Kullandığınız bezelye konserve ise ocağı kapatmadan 2-3 dakika evvel onu da içerisine boşaltın. Eğer çiğ bezelye ise haşlayarak da bu aşamada atabilirsiniz. Çiğ bezelye kullanacaksanız havuç ile atın. Bulgurlu sulu köfte tarifiniz hazır. Yanında limon ile servis yapmanızı tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 18:27:55
Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|