İlk önce garnitürü hazırlamak için küçük bir tencereye patatesi ve havucu küp şeklinde doğrayarak ilave edelim.
Ardından bezelyeyi ekleyip bir miktar su koyduktan sonra haşlaması için ocağın üzerine alalım. Haşlanan garnitürü suyunu süzdükten sonra bir kenara alalım. Geniş bir yoğurma kabının içerisine kıymayı, rendelenmiş bir adet kuru soğanı, kırmızı pul biberi, karabiberi, yumurtayı, göz kararı tuzu ve yarım ekmek içini ilave ettikten sonra iyice yoğuralım. Geniş bir tepsinin içerisine biraz un serpelim ve hazırladığımız kıymalı harçtan küçük köfteler hazırlayalım. Bütün köfteler hazır olduktan sonra unu köftelere sallayarak bulayalım. Daha sonra sulu köfteyi pişireceğimiz tencerenin içine sıvı yağı ilave edelim ve diğer kuru soğanı yemeklik olacak şekilde ince doğrayıp ekledikten sonra kavuralım. Üzerine domates salçasını ekleyip kokusu çıkıncaya kadar birkaç dakika kavurmaya devam edelim. Kaynamış sıcak suyunu ekledikten sonra hazırladığımız küçük köfteleri ve önceden haşlanan garnitürü ekleyip pişmesi için tencerenin kapağını kapatalım. Arada bir köftelerin pişip pişmediğini kontrol edelim. Garnitürlü sulu köfte tarifi piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.