Derin bir karıştırma kabın içine kıymayı, küçük küçük doğranmış kuru soğanı, kırık pirinci, tuz karabiber ve maydanozu ekleyip sulu köftenin hamurunu yoğurmaya başlayın. Yaklaşık 15 dakika kadar yoğurmamız yeterli olacaktır. Sulu köfte hamurunun yoğurma işlemi bittikten sonra kıyma harcını küçük misketler şeklinde parçalar koparıp yuvarlamaya başlayın. Köfteleri yuvarlama işlemi sırasında elinizin yapışmaması için arada elinizi ıslatın. Yuvarlamış olduğumuz köftelerin yapışmasını önlemek için azcık un serpiştirin. Köfteleri hazırladıktan sonra sıra geldi pişirmeye.
Derin bir tencereye yağı, salçayı ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Salça hafif kavrulduktan sonra 6 su bardağı soğuk su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Tencerede su kaynadıktan sonra sırasıyla ilk olarak köfteyi hemen ardında patatesleri, havucu son olarak da bezelyeyi ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakın.
Oktay usta sulu köfteyi 30 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Afiyet Olsun.