İlk önce kuru soğanın ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra yoğurma kabının içerisine rendeleyin. Ardından kıymayı, yumurtayı, ince bulguru, unu, kırmızı pul biberi, karabiberi ve damak zevkinize göre göz kararı tuzunu ilave edip iyice bütün malzemeler harmanlanıncaya kadar yoğuralım.
Elinize hafifçe yapışacak bir köfte harcı hazırlayalım. Eğer elinize köfte fazla yapışıyorsa bir miktar daha un ekleyebilirsiniz. Daha sonra küçük bir kâseye su koyalım ve arada bir elinizi suya batırıp fındıktan birazcık büyük köfteler hazırlayalım. Tepsinin içine bir miktar unu koyalım ve hazırladığımız köfteleri içine atıp hepsi bittikten sonra tepsiyi sallayarak una bulayalım. Bu arada patatesin kabuklarını soyalım ve havuçla birlikte küp şeklinde doğrayalım. Daha sonra geniş bir tencerenin içerisine suyu ilave edelim ve kaynadıktan sonra havucu, patatesi ve köfteleri kaynayan suyun içine bırakalım. Salçasız sulu köftenin pişip pişmediğini kontrol etmek için havuçlara bakabilirsiniz. Eğer havuç pişmiş ise salçasız sulu köftenin terbiyesini küçük bir kâsenin içine yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu çırptıktan sonra yavaş bir şekilde katabilirsiniz. Terbiyesi eklendikten sonra birkaç dakika daha pişirin ve ocağın üzerinden alın. Salçasız sulu köfteyi sıcak olarak kâseye alalım.
Afiyet olsun.