İlk olarak tavuk etleri ezilmesi için blenderden geçirilir. Daha sonra yoğurma kabı olarak kullanacağımız bir kap alınarak içerisine ezilmiş tavuk eti konularak daha önceden rendelediğimiz soğan, biber salçası, yumurta, karabiber, toz kırmızı biber ve tuz ince bulgur konularak iyice yoğurulur.
Yoğurma işlemi ile iyice sertleşmeye başlayan köfte harcı eller ıslatılarak yoğurulmaya devam edilir. İstenen kıvama gelen harçtan küçük parçalar kopartılarak el içinde yuvarlak bir hale getirilir. Her yuvarlak köfte ortalama fındık büyüklüğünde olmalıdır. Bütün hamur harcı yuvalanıp döküldüğünde yapışmaması için bir miktar un atılarak bir tarafta bekletilirken köftenin suyu için gereken malzemeler önümüze alınarak bir tencere içerisine öncelikli olarak yağı konularak ocakta ısınması beklenir. Daha sonra içerisine suda yumuşatılmış biber salçası eklenerek üzerine kuru nane, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ilave edilerek bir iki dakika kadar özleşene kadar yani kavrulur. İçine dökülen köfte adetine göre su ilave edilerek kaynatılmaya devam edilir. Kaynayan suyu içerisine bir iki taşım sonra köfteler de eklendikten sonra hepsi bir arada altı kısık olacak şekilde pişmeye bırakılır. Ortalama yirmi dakika kadar
Tavuklu Sulu Köftelerin pişmesi beklenir.
Tavuklu sulu köftemiz artık pişmiş ve hazırdır. Akşam yemeklerinde hem ailenize hem de misafirlerinize ikram edebileceğiniz tavuklu sulu köfte yemeği değişik lezzetler denemek isteyenlerin yapması gereken bir yemektir.
Afiyet olsun.