İlk önce kuru soğanın ve sarımsakların kabuklarını soyalım ve rendeleyin. Geniş bir tepsinin içerisine kıymayı, yumurtayı, ince bulguru, unu, kırmızı pul biberi, karabiberi, göz kararı tuzu ilave ederek karıştıralım.
Elimize hafif yapışacak şekilde bir köfte harcı hazırlayalım. Eğer elinize fazla yapışıyorsa biraz daha un ekleyerek toparlayabilirsiniz. Küçük bir kâsenin içine su koyalım ve ardından köfteleri fındık büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayalım. Büyük bir tepsinin içine unu serpelim ve hazırladığımız küçük köfteleri içine atarak un ile bulayalım. Patatesin kabuklarını soyalım ve havuçla birlikte küp şeklinde doğrayalım. Tencerenin içerisine suyu ekledikten sonra kaynatalım ve su kaynadıktan sonra içine doğranmış havucu, patatesi ve küçük köfteleri atalım. Tencerenin kapağını yemeğin taşmaması için yarım açık bırakalım. Bu arada pişmesine yakın havuçları kontrol edip pişip pişmediğine bakalım. Sulu köftenin terbiyesini hazırlamak için kâsenin içinde yoğurdu, yumurta sarısını ve limon suyunu ilave ederek iyice çırpalım ve biraz kaynamış sudan alarak ılıtalım. Ardından terbiyeyi sulu köftenin içine yavaş bir şekilde karıştırarak ilave edelim. Terbiye eklenince bir iki taşım kaynadıktan sonra
terbiyeli sulu köfte tarifini ocaktan alalım. Daha sonra servis kasesine alarak sunum yapalım.
Afiyet olsun.