Yıkanmış pirinci, kıymayı, unu, tuzu, karabiberi ve yumurtayı iyice yoğurun.
Bir tepsiye un serpin ve yayın. Yaptığımız harcı ufak ufak toplar halinde avucumuzun içinde yuvarlayıp una bulanmış tepsinin içine atıyoruz. Diğer yandan orta boy bir tencerede un ile bir kaşık tereyağı eritip üzerine 1 litre su koyarak iyice kaynatıyoruz. Tencerenin içindeki su kaynamaya başlayınca hazırladığımız top köfteleri suyun içine atıp pirinçler pişene kadar kaynatıyoruz. Terbiyesi için limon suyu ve bir yumurta sarısını iyice çırpın ve kaynayan köftelere yavaş bir şekilde ilave ediyoruz. Topak olmamasına dikkat ediyoruz ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Karabiber, pul biber veya isteğe göre kıyılmış maydanoz ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.