Türk Ekşili Sulu Köfte Tarifi, çok lezzetli, güzel bir yemektir. Türklerin severek yapıp yedikleri bir tariftir. Bunun dışında yöresel bir yemektir. Hiç ekşili sulu köfte yapmadıysanız bence çok geç değil, hemen şimdi bu tarife göre Türk mutfağının ekşili sulu köfte yemeğini yapabilirsiniz. Enfes lezzetli olan bu yemeği, misafirlerinizi yemeğe davet ettiğinizde, Akşam eşinize güzel bir yemek sofrası hazırlamak ve güzel yemekler sunmak istediğinizde, ekşili sulu köfteyi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Bunun yanı sıra bu yemeği yaptığınızda mutlaka hem ilgi çekecek hem de severek ve beğenilerek yenilecektir. Şimdi ekşili sulu köfte tarifimize geçelim, bir güzel pişirelim ve afiyetle yiyelim.
İlk önce bir tencereye sıvı yağı koyun ve unu ekleyin. Un pembeleşene dek kavurun. Sonra patatesleri soyun ve yıkayın ardından küçük küp şeklinde doğrayın.
Havucu da soyup yıkayın ve minik şekilde doğradıktan sonra patateslerle beraber tencereye ilave edin. Tuzu ve sıcak suyu ekleyin havuç ve patatesler yumuşayana dek pişirin. Bu sırada sizde köftesini hazırlayın bunun için, bir derin kabın içine kıymayı koyun peşinden köftelik bulguru, kimyonu, tuzu, karabiberi ilave edip bir güzel yoğurun. Sonra elinizi ıslatıp, misketten küçük olacak şekilde parçalar koparın, yuvarlayın. Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra hazır olan köfteleri tencerenin içine salın. Daha sonra rendelediğiniz sarımsağı ve limon suyunu da ekleyin karıştırıp 15 dakika daha kaynatın. Üzeri için sosu hazırlayın, bir sos tavasına tereyağını koyun eritin ve naneyi ekleyin. Naneyi bir iki dakika kavurduktan sonra kırmızı pul biberi ekleyin ve hafif kavurup ocağın altını kapatın. Pişmiş olan ve mis gibi kokan
Türk ekşili sulu köfte yemeğini servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.
Afiyet olsun.