Soğan ve sarımsağı suyunu çıkartmamaya çalışarak rendeleyelim. Kıyma, yumurta, un, ince bulgur ve baharatları güzelce harmanlayalım. Ele hafif yapışacak bir harç elde edelim. Unlu sulu köftenin harcı çok yapışıyorsa unun miktarını biraz arttırabiliriz. Bir kâseye su dolduralım ve harçtan fındık büyüklüğünde köfteler yapalım.
Bir tepsiye birkaç yemek kaşığı un serpelim ve köftelerimizi una bulayalım. Patates ve havucu küp şeklinde doğrayalım. 1 litreden biraz fazla su kaynatalım, su kaynayınca köfte, patates ve havuçları atalım. Taşmaması için de tenceremizin kapağını yarım bırakalım. Malzemeler piştikten sonra terbiyeleri için malzemeleri karıştıralım ve yavaş yavaş ilave edelim. Birkaç dakika daha karıştırarak unlu sulu köftemizi ocaktan alalım. Yemeğimizi sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.