İki içli köfteyi ilk kez denediğimde gerçekten çok beğenmiştim. Hamurunun ince bulgur ve irmikten yapılması, iç harcının ise et, soğan, ceviz ve baharatlarla zenginleştirilmesi, ona hem lezzet hem de besleyicilik katıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bu geleneksel lezzeti, gerçekten de sofralarda yerini almayı hak ediyor. Kalori değerinin 200-250 civarında olması, dengeli bir beslenme için de uygun bir seçenek sunuyor. Özellikle fırınlanmış versiyonunu tercih ettiğimde, hem daha sağlıklı hem de hafif bir öğün elde ettiğimi düşünüyorum. Yanında yoğurt ya da salata ile tüketmek, yemeği daha da zenginleştiriyor. Yaz aylarında serinletici bir salata ile birlikte harika bir uyum sağlıyor. Denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim!
İki içli köfteyi ilk kez denediğimde gerçekten çok beğenmiştim. Hamurunun ince bulgur ve irmikten yapılması, iç harcının ise et, soğan, ceviz ve baharatlarla zenginleştirilmesi, ona hem lezzet hem de besleyicilik katıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bu geleneksel lezzeti, gerçekten de sofralarda yerini almayı hak ediyor. Kalori değerinin 200-250 civarında olması, dengeli bir beslenme için de uygun bir seçenek sunuyor. Özellikle fırınlanmış versiyonunu tercih ettiğimde, hem daha sağlıklı hem de hafif bir öğün elde ettiğimi düşünüyorum. Yanında yoğurt ya da salata ile tüketmek, yemeği daha da zenginleştiriyor. Yaz aylarında serinletici bir salata ile birlikte harika bir uyum sağlıyor. Denemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim!
Cevap yaz