Fırında Soslu Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram kıyma (karışık veya dana)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 dilim bayat ekmek içi (ıslatılmış ve sıkılmış)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın.
- Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, ıslatılmış ekmek, yumurta, tuz, karabiber, kimyon ve maydanozu bir kasede iyice yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Ayrı bir kasede sos malzemelerini (domates salçası, biber salçası, sıcak su, zeytinyağı, kırmızı toz biber ve kekik) iyice karıştırın.
- Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin ve yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Köftelerin üzeri kızarıp sos kıvam alana kadar pişirin.
- Sıcak olarak pilav veya makarna eşliğinde servis yapın.
Püf Noktaları:
- Köftelerin daha lezzetli olması için harcı bir saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
- Sos kıvamını beğeninize göre ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak köftelerin üzerine dilimlenmiş domates veya biber ekleyebilirsiniz.
|