Tavuk Köftesiyle Sulu Köfte Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram tavuk kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu veya 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
- 4-5 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
Hazırlık:
- Derin bir kasede tavuk kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve maydanozu karıştırın.
- Malzemeler iyice yoğurulup homojen bir karışım elde edene kadar elinizle karıştırın.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve köfteleri şekillendirin.
- Hazırladığınız köfteleri buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin (isteğe bağlı, daha iyi şekil alması için).
Pişirme:
- Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya havuç ve patatesleri atıp 5 dakika pişirin.
- Dinlendirdiğiniz köfteleri tencereye tek tek ekleyin, hafifçe karıştırın.
- Kapağını kapatıp, orta ateşte 15-20 dakika köfteler pişene kadar pişirin. Köfteler suyun üzerine çıkacak ve pişmiş olacaktır.
- Son olarak, ocaktan almadan önce birkaç dakika demlenmeye bırakın.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanına pilav veya yoğurt ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Not:
- Köfteleri pişirirken tencerenin kapağını sık sık açmamaya özen gösterin, köfteler dağılabilir.
- İsterseniz sulu köftenin içine nohut veya yeşil mercimek de ekleyebilirsiniz.
|